Stiri si noutati Fiscal-Contabile si H.R.
De asemenea, ne poti urmari si pe retelele de socializare!
  • Home
  • Blog
  • Ai depus formularele 600 și 220 pentru 2018? Fiscul și specialiștii recomandă să depui și declarația unică

Ai depus formularele 600 și 220 pentru 2018? Fiscul și specialiștii recomandă să depui și declarația unică

Unele persoane fizice cu venituri independente au apucat deja să depună, pentru anul 2018, formularele 600 și 220. Însă, în contextul comasării celor două acte într-o declarație unică (formularul 212), Fiscul și specialiștii recomandă și depunerea documentului din urmă până la mijlocul lunii iulie 2018.

Pentru anul 2018, anumite persoane fizice au apucat deja să depună formularul 600, pentru stabilirea contribuțiilor de pensii și sănătate datorate, printre altele, pentru veniturile independente, dividende sau chirii, precum și formularul 220, pentru estimarea veniturilor independente.

În contextul comasării acestor formulare, dar și a altor cinci, într-o declarație unică, contribuabilii nu știu dacă mai este necesar să transmită și documentul din urmă.

Astfel, recomandarea specialiștilor este ca toate persoanele fizice vizate de declarația unică 212 s-o depună, chiar dacă au apucat să transmită formularele 600 și 220. „Recomandăm depunerea declarației unice de către toate persoanele vizate până pe 15 iulie 2018”, ne-a spus Anamaria Tocaci, tax manager la Schoenherr Tax Bucharest.

Informația a fost confirmată și de Fisc, în cea mai recentă sesiune online de întrebări și răspunsuri pe care a ținut-o pe Facebook. În esență, ideea este că formularele 600 și 220, care nu mai sunt folosite de-acum, nu conțin toate informațiile cerute prin formularul 212, de aceea fiind nevoie și de depunerea declarației unice pentru persoanele fizice.

Citeste mai mult...